Rólam

Kedves Szülőtársam!

Az iskolaválasztás az egyik legnehezebb döntés egy szülő számára, hiszen mint mindenben, ebben is a lehető legjobbat akarjuk a gyermekünknek.

Anyaként én is már szinte az óvodás évek elejétől azon gondolkodtam, melyik lesz majd a legjobb iskola a gyermekem számára. Hiába kerestem azonban, nem találtam olyan platformot, ahol az iskolákkal, iskolás évekkel kapcsolatban bővebb információkat találtam volna egy helyen összegyűjtve. Csak a barátoktól, ismerősöktől, ovis társak szüleitől, illetve különböző Facebook csoportokból tudtam tájékozódni akkor, amikor aktuálissá vált az iskolaválasztás.

Ezért arra gondoltam, hogy minden szülőnek nagy segítség lenne, ha létezne egy olyan weboldal, ahol összegyűjtve, első kézből kapnának információt a kiszemelt iskolákról. A www.suli360.hu weboldalt azért hoztam létre, hogy megkönnyítsem számodra az iskolakeresést és választást, illetve hogy szülőként segítséget tudjunk nyújtani ebben egymásnak.

Ha már iskolás a gyermeked, kérlek, oszd meg velünk a tapasztalataidat, válaszd ki a kezdőlapon található keresőből az adott iskolát, és az iskola oldalán hozzászólásban írd meg a tapasztalataidat, illetve ha van kedved, értékelheted is az adott sulit a csillagok segítségével.

Ha most állsz iskolaválasztás előtt, akkor bátran nézz körbe az oldalon, keress rá a kiszemelt iskolákra a keresőben és nézd meg, milyen véleményeket írtak az odajáró gyerekek szülei ezekről a sulikról. Akár kérdést is feltehetsz, ha valami információd még hiányzik.

Hogyan használd a keresőt?

Rákereshetsz egy adott iskolára is, de ha még nem tudod, mik közül lehet választani, akkor egyszerűen csak írj be egy településnevet vagy válaszd ki Budapesten belül a kerületet, így megkapod a teljes listát. Ha az érdekel, hogy hol van ének-zene tagozat, melyik iskola angol két tannyelvű, esetleg német nemzetiségi, akkor a „Tagozat” mezőbe írd be ezt, és mellé a települést vagy a kerületet beállítva megkapod, hogy a környékeden melyek ezek az iskolák. Amennyiben neked az a fontos, hogy az adott suliban legyen sakk, foci, ritmikus gimnasztika vagy rock&roll, akkor a „Szakkörök/sport” mező segítségével ezekre is rá tudsz keresni.

Remélem, hasznosnak találod majd az oldalt és segítségével kicsit megkönnyíthetjük számodra az iskolaválasztást. Ha bármilyen kérdésed van, esetleg nem találsz egy adott iskolát, amire nagyon kíváncsi lennél, írj nekem, és felvesszük a listára!

Sikeres iskolaválasztás kívánok, szeretettel,

Illés Adrienn