Mit csináljunk a Balatonnál, ha esik az eső?

Esö-Balaton

Az idei nyár nagyon szeszélyes. Nincs az az igazi, hamisítatlan kánikula, és sokat esik az eső is. Szerencsére a Balaton hőmérséklete nagyon kellemes, azonban ez nem vigasztalja azokat, akik ezekben a napokban nyaralnak éppen a Magyar Tenger partjainál. Hiszen hiába meleg a víz, ha éppen esik az eső, akkor sajnos nem a strandolás lesz a program.

(tovább…)

Mit nyertünk a járványhelyzet miatti karanténnal?

Jarvanyhelyzet-miatti-karanten

Június 2-án országos szinten véget ér a járványhelyzet miatti karantén. A szülőket a munkahelyek nagy része visszavárja, a gyerekek pedig ismét mehetnek óvodába, iskolába, aminek természetesen nagyon örülnek. Vajon milyen nyomot hagyott-e bennük ez a két és fél hónap? Tanultak-e, fejlődtek-e, nyertek-e valamit a járványhelyzet miatti karanténnal?

(tovább…)

Ilyen volt a digitális tanrend első hete szülői szemmel

digitalis-tanrend

Eltelt egy érdekes és sok új élményben gazdag hét. A digitális tanrend első hete. Több helyen volt megdöbbenés a hatalmas mennyiségű tanulnivaló miatt, pár osztályban azonban szerdáig még el sem kezdődött a digitális oktatás. Néhány pedagógus pedig annyira komolyan vette a digitális tanrendet, hogy videó és fotó dokumentációt kért arról, hogy mennyit sportol egy-egy nap a gyermek. Még az elején vagyunk, de a jelek biztatóak.

(tovább…)

Így tanuljatok otthonról az iskolabezárás ideje alatt

Tippek iskolabezaras idejen az otthontanulasra.

A kormány bejelentette, hogy a koronavírus elleni védelem érdekében hétfőtől bezárnak az iskolák, és digitális távoktatás lesz minden gyermeknek. Vajon hogyan valósul meg mindez a gyakorlatban, és hogyan oldható meg a szülőknek az, hogy a saját munkájuk mellett a gyerekek is haladjanak a tanulnivalókkal? Most adok néhány tippet ezekre vonatkozóan!

(tovább…)

Tudod, mennyibe kerül az iskolás gyermeked?

mennyibe-kerul-az-iskolas-gyermek

Kiszámoltad már valaha, hogy mennyit költesz iskolás gyermekedre havonta? Természetes, hogy egy gyermek vállalásakor senki sem az alapján dönt, hogy mennyit kell majd havonta költenie rá, de azért érdemes ezzel is tisztában lennünk. Kiszámoltam, hogy nálunk mennyibe kerül az iskolás gyermekünk úgy, hogy állami intézménybe jár.

(tovább…)

Diszlexiás vagy „csupán” kever néhány betűt?

Diszlexia-betütevesztes

A te gyermeked is gyakran keveri a b és a d, esetleg az m és az n betűket? Elkezdtél azon aggódni, vajon nem diszlexiás-e? A betűtévesztés kisiskolás korban viszonylag gyakori jelenség, ezért megijedni nem kell tőle, de gyakorolni vele és fejleszteni őt mindenképp!

(tovább…)

In memoriam Vekerdy Tamás

 

Vekerdy-Tamas

Az internetet nagyon felrázta, vagy mondjuk inkább úgy, hogy megrázta Vekerdy Tanár úr halála. Valahogy olyan halhatatlannak tűnt örök derűjével, hasznos tanácsaival.

(tovább…)

3 csodás hely, ahol öröm a kirándulás gyerekekkel is

Kirandulas-gyerekekkel

Ti milyen gyakran mentek családostól kirándulni, túrázni? Bevallom, mi eddig nem túl sűrűn, de most, hogy már a kisebb is bőven óvodás, úgy gondoltuk, nem árt szoktatni őket. A kirándulás gyerekekkel mindenképpen szép kihívás nekünk és nekik is, de a következő helyszíneket garantáltan élvezni fogják a kisebbek is!

(tovább…)

A 2019/2020-as tanév hivatalos rendje

Te milyen szülőtípus vagy a nyári szünetben?

Szulotipus

Szinte hihetetlen, de már csak 8 nap van hátra ebből a tanévből, vagyis holnap minden osztályterem táblájára felkerül a felkiáltójel! 🙂 Eltelt egy újabb iskolaév, és kezdődik a nyári szünet. Vajon te az a szülőtípus vagy, aki a nyári szünet alatt végig hagyja a gyerekét, hogy azt csináljon, amit szeretne, vagy azért időnként a sarkadra állsz és olvastatsz, ismételsz vele?

(tovább…)