Hogyan éld túl ezt a néhány hetet a szünidőig?

szunido

Várod is, meg nem is. Mi az? Természetesen a szünidő 🙂 Egyrészt örülsz, hogy vége lesz a kora reggeli kelésnek, dugóban ülésnek és rohanásnak, hogy időben odaérjetek a suliba. Másrészt kicsit gondban is vagy, mert sok szervezést és segítséget igényel a szünidő kitöltése.

Ne hagyj mindent az utolsó pillanatra!

Fontos, hogy kezdd el időben a szünidő tervezését, hiszen már csak 2 hét maradt arra, hogy véglegesítsd, ki, mikor és hol lesz a nyári hónapokban. Érdemes a szabadságok időpontjairól is még azelőtt tájékoztatni a főnöködet, mielőtt esetleg túl sokan akarnának ugyanakkor nyaralni menni. Rengeteg szuper letölthető szünidő tervező van a neten, de találsz különböző programtervező applikációkat a mobilodon is. Ilyenek például a TimeTree, a Picniic vagy a Hub Family Calendar Organizer. Ezek mindegyike segít abban, hogy az egy családban élők különböző programjait, táborait, szabadságait jól láthatóan és mindenki számára elérhetően megtervezzétek.

 

Tartalékold az energiáidat!

A tanév utolsó heteiben már mindenki fáradt. A tanárok is, a gyerekek is, és persze a szülők is. De tarts ki, hiszen már csak néhány nap és nem kell hajnalban felkelned azért, hogy elindítsd a gyermekedet az iskolába. Persze, ha korán kezdesz a munkahelyed, akkor valószínűleg ugyanúgy fel fogsz kelni a szünidő kezdete után is. Ameddig csak tudod, próbáld időben lefektetni a gyerekeket esténként, ami persze nem könnyű, hiszen egyre tovább van világos és sokkal szívesebben vannak a levegőn a gyerekek is estefelé, amikor már nincs annyira meleg.

 

szunido-2

 

Gyűjtsd össze előre a szünidő érdekesnek ígérkező programjait!

Érdemes a nyári programokat minél előbb végigböngészni. Így a benneteket érdeklő programokra még biztosan tudtok jegyet szerezni, illetve a kiválasztott előadások, fesztiválok, egyéb programok időpontjait be tudjátok építeni a nyári tervek közé. Szükség esetén pedig ez alapján le tudjátok egyeztetni a nagyszülőkkel vagy a babysitterrel, hogy mikor számítotok rájuk.

Apropó segítség. Nagy szükség van arra is, hogy néha kicsit kettesben csináljatok programot a pároddal, és mi más lenne erre a legjobb időszak, mint a nyár. Ha a gyermekek táborban vannak vagy elutaztak a nagyszülőkhöz, találjatok ki ti is magatoknak valamilyen közös, feltöltős programot. Akár el is utazhattok pár napra, vagy menjetek el együtt egy jó kis koncertre, moziba vagy szabadtéri előadásra. A szünidő jelentsen nektek is egy kis kikapcsolódást!

Tartalmas és igazán feltöltődős nyarat kívánok nektek, és természetesen azt, hogy csináljatok sok közös programot együtt a szűkebb, tágabb családdal. A gyermekeknek ezek lesznek a legmaradandóbb élményei!

Oszd meg velünk te is tippjeidet a szünidő idejére! Írd ide kommentben, ti hogyan töltitek az idei nyarat, illetve hogyan sikerült megoldanotok a gyerekek felügyeletét!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 Trackback