7 nagyszerű tanács a gondtalan utazáshoz

gondtalan-utazas

Akárhogy is nézzük, kitört a várva várt vakáció. Ismét vége egy iskolás vagy óvodás évnek. Lehet, hogy ősszel újabb kihívások elé nézel majd: új tanév, új iskola vagy talán most kezditek az iskolát, de addig is nyaralásra fel! Használd ki a szünidő minden percét, és élvezd a gondtalan utazást!

Vegyük is sorra, mire érdemes figyelned akkor, ha nyaralni utazol:

1. Előre tervezz meg minden egyes részletet, hogy valóban gondtalan utazásod legyen!

Tervezés nélkül ugyanis rengeteg nem várt meglepetésben lehet részed! Nézd meg előre a kompok, a vonatok, a repülő indulási idejét, és igazíts mindent ezekhez. Jobb, ha inkább ráhagysz egy kicsivel több időt az utazásra, így nem kell majd rohanni, hogy elérjétek az adott járművet.

 

2. Csomagolj okosan!

Egy négytagú család nem kevés holmit tud összepakolni egy utazáshoz. Még ha nincs is lehetőséged útközben a mosásra, akkor is igaz a mondás, hogy a kevesebb több. Természetesen, ha kisbaba is utazik veletek, akkor neki muszáj mindenből legalább két váltást pakolni, de a nagyobb gyerekek nyáron nyugodtan hordhatják ugyanazt a ruhát akár két egymást követő napon is. Vásárolgatni általában mindenki szeret – különösen igaz ez a nyaralások alkalmával -, így ha mégis szükségetek lenne valamire, csak nézzetek körül a helyi üzletek kínálatában.

Ha repültök, akkor a súlyhatár miatt különösen figyeljetek oda a pakolásra. Érdemes hengerbe görgetni a ruhákat, így sokkal kevesebb helyet foglalnak!

 

3. Készülj fel játékokkal, foglalkoztatókkal!

Ha utaztál már 5 percnél többet egy autóban gyerekekkel együtt, akkor pontosan tudod, mi az első, a második és sokadik kérdésük: „Mikor érünk már oda?”. Ez bizony elég frusztráló tud lenni egy idő után, ezért hosszabb utak előtt érdemes felkészülni a szórakoztatásukra, hogy gondtalan utazásban legyen része mindenkinek. Játszhattok szóláncot, kitalálhatjátok, hogy milyen szóra gondolt a másik vagy megszámolhatjátok, hogy egy adott idő alatt hány piros, sárga vagy zöld autót láttok az úton. 3 éves kor felett már nyugodtan beszerezhetsz különböző foglalkoztató füzeteket is a gyerekeknek, ezekkel többnyire jól el tudják tölteni az utazás idejét és még tanulnak is belőle.

gondtalan-utazas-2

 

4. Legyen nálad elég ennivaló!

Gondolom, nem csak az én gyerekeim „éheznek meg” már rögtön az utazás elején. 🙂 Vigyél magaddal szendvicset, gyümölcsöt, ropit, bármit, amit a gyerekek szeretnek. A második legzavaróbb dolog ugyanis folyton azt hallgatni, hogy „éhes vagyok”. A gondtalan utazás alapvető kelléke az elegendő mennyiségű ennivaló. A gyerekek mellett persze a sofőrre és magadra is gondolj, hiszen egy hosszabb út alatt ti is meg fogtok éhezni!

 

5. Köss biztosítást mindenkire!

Talán közhelynek hangzik, de sose indulj el nyaralni biztosítás nélkül! Nézz utána, hogy a bankkártyádhoz tartozik-e biztosítás. Ha igen, akkor az valószínűleg neked megfelelő lesz, de a családod azon tagjaira, akik nem rendelkeznek bankkártyával, mindenképpen köss biztosítást! A tudat, hogy védve vagytok bármilyen esetleges kár során, elengedhetetlen a gondtalan utazás megéléséhez.

 

6. Ne hagyd otthon a fényképezőt!

Ugye előfordult már veled is? Na jó, azért a mobilunkat általában nem szoktuk otthon hagyni, és ma már ezekkel is zseniális fotókat lehet készíteni. De ha igazán maradandó módon szeretnéd megörökíteni a nyaralás legszebb pillanatait és élményeit, akkor érdemes magaddal vinni egy fényképezőgépet vagy egy videokamerát az emlékezetes és gondtalan utazáshoz.

 

7. Élvezd a közös pillanatokat, de szakíts időt magadra is!

A nyaralás természetesen a közös élményekről, a sok együtt töltött időről szól, élvezz ki maximálisan minden egyes pillanatot, amit a családoddal tölthetsz! Ugyanakkor ne legyen lelkiismeret-furdalásod akkor sem, ha szeretnél egy picit egyedül vagy a pároddal kettesben töltődni. A gondtalan utazáshoz és a tökéletes kikapcsolódáshoz ez is hozzátartozik!

További tippeket olvashatsz a szünidő tartalmas eltöltéséhez itt.

Ha pedig tetszett a cikk, iratkozz fel hírlevelünkre, így biztosan nem maradsz le a legérdekesebb híreinkről!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük