Mivel támogasd gyermeked immunrendszerét tanévkezdéskor?

Gondolkodtál már azon, hogyan lehetne megvédeni gyermekedet a tanévkezdés után menetrendszerűen bekövetkező őszi-téli vírusoktól? Esetleg utána is néztél már, de mindenki csak legyintett, hogy „ugyan, egy betegség teljesen normális”? Pedig hidd el, van erre lehetőség! Simon Lucia, Lulu az aromaterápia szakértője most elárulja nekünk, hogyan készítsük fel a gyerekek szervezetét a tanévkezdésre!

 

– Kezdjük is mindjárt a legelején: mi az az aromaterápia, és Te mióta foglalkozol ezzel?

– Az aromaterápia illóolajakkal történő kezelést jelent. Megelőző és kiegészítő terápiaként egyaránt használható. Én több mint 10 évvel ezelőtt végeztem el az első aromaterapeuta képzést Adrienne Fellernél, a Panarom illóolajak „szülőanyjánál”, aki több éves külföldi tartózkodásai alatt sajátította el ezt a különleges tudományt. Azóta is folyamatosan képzem magam, jelenleg már olyan szintre jutottam, hogy személyre/problémára szabottan tudok illóolaj-keverékeket vagy krémeket készíteni.

 

– Mi a helyzet a gyerekekkel? Biztonságos számukra az aromaterápia alkalmazása?

– Természetesen a gyerekeknél és a várandós kismamáknál is oda kell figyelni az aromaterápia megfelelő használatára, de általánosságban elmondható, hogy 6 éves kor felett, vagyis amikor a gyerekek már iskolába készülnek, biztonsággal alkalmazható a legtöbb készítmény.

 

– Közeleg a tanévkezdés. Mit lehet ilyenkor tenni annak érdekében, hogy a gyermekünk ne kapjon el rögtön valamilyen betegséget a közösségbe visszatérve?

– Jó szívvel ajánlom mindenkinek a Leo varázsolaja elnevezésű immunerősítő olajkeveréket, melyet Adrienne Feller a saját kisfiáról nevezett el. Ezt a készítményt már 6 hónapos kortól lehet használni, vagyis akár óvoda vagy bölcsi kezdés esetén is alkalmazható. Tanévkezdés előtt 1 hónappal már érdemes elkezdeni, és a tanév során is végig alkalmazni. 5 napon át minden reggel kenjük be a gyermekünk mellkasát, hátát és talpát az olajkeverékkel, majd tartsunk két nap (hétvége) szünetet.

Emellett javaslom az Immunarom elnevezésű, immunrendszer támogató olaj párologtatását is a gyerekek szobájában. A legújabb kutatások szerint ez az olaj is használható már fél éves kortól.  A gyerekszoba levegőjében lévő vírusok, baktériumok hatástalanítására a citrom illóolaj is tökéletes, csakúgy, mint az édesnarancs vagy a mandarin. Az illóolajak párologtatásához érdemes diffúzort használni, de természetesen mécseses párologtatót is használhatunk. Ekkor azonban a nyílt láng miatt legyünk óvatosak!

 

– Mi legyen még otthon a házi patikánkban, hogy biztosan felkészülten várjuk a tanévkezdést?

– A Fehér esszencia és a Bébelle balzsam elengedhetetlen, mindkettőt azonnal tudjuk használni, ha a gyermekünk esetleg már elkapott valamilyen felső légúti betegséget. A Fehér esszencia torokfájás esetén hatásos, valamint az erősebb vírusos időszakokban párologtatni is érdemes belőle. A Bébelle balzsam pedig köhögés esetén jó nyákoldó. Érdemes még otthon tartani Kék, Narancs és Zöld esszenciát is, ezek mindegyike többféle betegség esetén is használható.

 

– Van-e megoldás az éjszakai nyugodt alváshoz, akár a tanévkezdéssel együtt járó szorongás levezésére?

– A párologtatóba alváskor érdemes a Mesélő Hold elnevezésű illóolaj keveréket párologtatni, melynek levendula, mandarin, majoranna és kamilla tartalma segít a nyugodt alvásban. A Táltos paripa nevű, szintén immunerősítő olajkeverékkel pedig elalvás előtt javaslom megmasszírozni a gyermekünket. Az immunerősítés mellett ez egy kiváló lazító és nyugtató olaj is, mely szintén már fél éves kortól használható, de tanévkezdés idején is kiváló.

 

– Hol lehet beszerezni ezeket a készítményeket?

– Szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét arra, hogy csak bevizsgált, kiváló minőségű és 100 százalékos tisztaságú illóolajakat használjon! A Panarom termékei ezeknek a kívánalmaknak teljes mértékben megfelelnek, így ezeket jó szívvel ajánlom, hiszen magam is használom őket. A termékek a webshopban vagy akár rajtam keresztül is megvásárolhatóak (lulussgarden@gmail.com).

 

Hadd tegyem hozzá itt a végén a saját tapasztalatomat is: 2 és fél éve használom szinte napi szinten a Lulutól beszerzett aromaterápiás termékeket nemcsak a gyerekeken, hanem saját magunkon is. Azóta jóval kevesebb a betegség, ha el is kapnak valamit a gyerekeim, az jóval enyhébb lefolyású és hamarabb meg is gyógyulnak. A kisebbik lányom „ugató”, asztmatikus köhögésére pedig csak a Narancs esszencia nyújt azonnal ható megoldást, pedig sok mindent javasoltak már az orvosok.

 

Hamarosan itt a tanévkezdés, erősítsétek meg ti is gyermekeitek immunrendszerét! Nektek van valamilyen bevált praktikátok ehhez? Ha igen, örülnék, ha megosztanátok velem itt a cikk alatt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük